Tippek esküvői fotózáshoz

1. Hozz létre egy rövid listát

Egy hasznos tippet kaptam esküvői fotózáshoz, mely akkor lesz segítségünkre, ha a történések hevében nem mindig tudjuk azokat a képeket megcsinálni, amiket szerettünk volna. Kezdő esküvő fotósok esetében ennek elkerülésére célszerű egy listát létrehozni, amin összegezzük a terveinket, amire bármikor rá tudunk lesni a nap folyamán. Ez különösen hasznos lehet pl.: családi felvételeknél. Nincs attól rosszabb, amikor a képeket visszanézed és rájössz, hogy nem készült fénykép a boldog párról a nagyival!

2. Esküvői fotózás családi fotó koordinátor

A nap során a családi fotózást elég stresszesnek találom. Az emberek össze-vissza mennek, különböző családi dinamika játszanak, valakik pedig “ünnepi hangulatban” vannak, vagyis elég kaotikus is lehet a történet. Ha még nem rendelkezel elég gyakorlattal, kérd meg a házaspárt, hogy jelöljenek ki egy családtagot, aki a “rendező”-je lesz a fotózásnak. Természetesen az ő munkáját neked kell koordinálnod, hiszen te tudod, hogy milyen fotókat szeretnél viszont látni.

3. Fedezz fel az esküvői fotózás helyszíneket

Látogass el különböző helyekre az esküvői fotózás előtti napokban. Biztos vagyok benne, hogy a profik ezt nem teszik meg, de ha időd engedi és később te is profibb szeretnél lenni, akkor – úgy vélem, hogy nagyon hasznos lehet az, ha időben tudjuk hová megyünk fotózni. Vannak előre ötleteid, ahol nagyszerű esküvői fotókat lehet készíteni. Egy-két esküvő után már máshogy fogsz tekinteni a helyszínekre.