• Szmolár Márk - alkalmazott fotográfus

  ESKÜVŐI FOTÓZÁS

  AHOL A PILLANAT ÖRÖK EMLÉK MARAD

 • Szmolár Márk - alkalmazott fotográfus

  ESKÜVŐI FOTÓZÁS

  AHOL A PILLANAT ÖRÖK EMLÉK MARAD

 • PRÉMIUM MINŐSÉGŰ

  Esküvői és jegyes fotózás

Hasznos tanácsok

esküvő fotó előtt

Hasznos tanácsok, melyeket érdemes megfogadni, ha esküvő fotós választása előtt álltok.
Biztos vagyok benne, hogy a Ti fejetekben is megfordultak már az alábbi gondolatok:
“Nem szeretem, ha fotóznak és rólam amúgy sem lehet jó fotót készíteni…, Az esküvőn ott lesz az egyik ismerősöm, aki jó képeket készít, majd ő megcsinálja az esküvő fotókat is…, Először válasszuk ki az esküvő helyszínét és a menyasszonyi ruhát, az esküvő fotóst később is ráérünk megkeresni…” és még számos, ehhez hasonló gondolat.
Lehet, hogy most így vélekedtek, de évek múltán nem győzitek majd elégszer megköszönni magatoknak, hogy áldoztatok az esküvő fotósra és a megfelelő emberre bíztátok életetek legszebb napjának dokumentálását. Ezért azt tanácsolom, hogy ne csak az alapvető dolgokkal foglalkozzatok, hanem időben kezdjétek el keresni a fotóst is, hiszen egy profi esküvői fotós pontosan annyira betáblázott, mint egy jó esküvői helyszín.
Az esküvő fotós kiválasztásakor tartsátok szem előtt a szimpátiát és csak olyan fotóst válasszatok, akivel könnyen és hamar megtaláljátok a közös nevezőt, különben nem fogtok tudni együtt dolgozni. Minden profi esküvői fotósnak vannak referenciái, amely tükrözi a munkája minőségét és a téma iránti elkötelezettségét, mely nagyban hozzájárulhat a kölcsönös szimpátia kialakulásához is. Lényeges, hogy a referencia fotók, a saját maga által készített esküvői fotókból – és ne másoktól vagy esküvői fotós workshopok képeiből – álljanak. Attól, hogy egy fotós szép képeket készít a családról, barátokról, esetleg egy modellről, nem biztos, hogy egy éles helyzetben is megállja a helyét és a megszeppent, félénk fiatal párról is el tudja készíteni a megfelelő képeket, vagy hogy egy hirtelen bekövetkező, nem várt kihívással is szembe tud majd nézni.

Az esküvő fotózás és a megfelelő esküvő fotós kiválasztásakor fontosnak tartom a személyes találkozót is, melynek alkalmával szinte mindig kiderül, például, hogy mennyire rátermett vagy kreatív az a bizonyos esküvői fotós. Vannak-e frappáns tippjei a kreatív esküvői fotózás helyszínére vonatkozóan? Nem a sablonos beállított képek rabja-e?
Ezek mind olyan kérdések, melyek döntő szerepet játszhatnak a megfelelő esküvő fotós kiválasztásában.
Ne feledjétek egy jó esküvői fotóhoz 5 dolog szükséges: egy menyasszony és egy vőlegény, egy megfelelő esküvői fotó helyszín, megfelelő mennyiségű fény és egy profi esküvő fotós. Ha ezek közül legalább 3 megvan és köztük szerepel a profi esküvői fotós, akkor nagy valószínűséggel nem döntöttetek rosszul és a megfelelő emberre bíztátok az esküvőtök fotódokumentálását.

sszegezve az eddigieket, ha már 6-8 hónap van hátra az esküvőtökig, akkor véglegesítsétek a döntéseteket és találjátok meg a nektek megfelelő esküvő fotóst. Foglalózzátok vagy előlegezzétek le és írjátok meg a szerződést is, mely minden apró, ám nagyon fontos dologra is kiterjed. Ezután nincs más dolgotok, mint nyugodtan szervezni a hátralévő dolgokat és várni a napot, mely megváltoztatja az életeteket.