10 dolog, ami alapján eldöntheted, hogy az esküvő fotós profi-e!

Egy amerikai esküvő fotós kolléga a blogjában írta, hogy még 2008-ban egy orosz esküvő fotós lemásolta a weboldalát, feltöltött néhány Moszkvában készített esküvői fotót és felhasználta a logóját és a képeit a saját cége promotálására. Természetesen amikor a sértett fotós felvette vele a kapcsolatot, az illető minden miatt a web designerét okolta.

A StopStealingPhotos.com fénykép lopók weboldal elindítója, Corey Ann mondta egyszer: “Az én tippem, hogy az esküvői fotósok 5%-a lopott képeket használ saját reklámkampányaihoz.”

Nézzük meg akkor azt a 10 módot, ami alapján könnyen eldönthetjük, hogy a kiszemelt esküvő fotós valóban profi-e:

1. Legyünk következetesek:
A legjobb esküvő fotósok mindegyikének egyedi a stílusa. Ha az egyik esküvő fotón vintage szűrőt, a másikon egy mély tónusú, matt szerkesztést, a harmadikon pedig tiszta és élénk színeket alkalmazott, akkor nagy valószínűséggel azt három különböző fotográfusnál látta.

2. Találkozz személyesen az esküvő fotóssal:
Hallgass a megérzéseidre, amikor az esküvői fotóssal találkozol. Ha valami már elsőre nem stimmel vele, akkor az annak a jele, hogy számodra nem ő a megfelelő személy. Ha nem mutat minta albumokat vagy esküvői fotókönyveket, akkor fejben lengesd meg a piros zászlót… lehet, hogy nincsenek neki nagy felbontású fotói?

3. Kérj referenciákat vagy hallgasd meg mások véleményeit:
Ha a weboldalán nincs elég vélemény az esküvő fotósról, akkor kérj tőle referenciákat. Ha sok a pozitív visszajelzés, az már egy jó jel…

A többi szemponttal hamarosan jelentkezek. Addig is mindenki járjon nyitott szemmel. 🙂